Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Pieniä tarinoita

YouTube poisti podcastini

Maanantai 12.7.2021 klo 9.20


YouTube poisti podcastini

Sain YouTubelta viestin sähköpostiini, jonka mukaan videoni (podcastini) Miehet, jotka raiskaavat naisia on poistettu YouTubesta. Selitys oli seuraavanlainen:

”Hei Tapionkirja!

Tiimimme on tarkastanut sisältösi ja valitettavasti todennut sen rikkovan käytäntöjämme (vihamielistä sisältöä koskevaa käytäntöämme). Seuraava sisältö poistettiin YouTubesta:

Video: Synkkä yksinpuhelu. Miehet, jotka raiskaavat naisia

Näin sisältösi rikkoi käytäntöä

 

YouTubessa ei sallita sisältöä, joka ihannoi väkivaltaa toista henkilöä tai ihmisryhmää kohtaan tai kannustaa väkivaltaisiin tekoihin. Emme myöskään salli sisältöä, joka kannustaa vihanpitoon toista henkilöä tai ihmisryhmää kohtaan suojattuun ryhmään kuulumisen perusteella. Arvioimme opetuksellisen, dokumentaarisen, taiteellisen ja tieteellisen sisällön tapauskohtaisesti. Voimme tehdä käytäntöön poikkeuksia, mikäli sisältöön on liitetty riittävät ja asianmukaiset kontekstitiedot ja julkaisun tarkoitus on selvä.”

En tiedä ketä tuohon YouTuben tiimiin kuuluu, mutta tarkkoja siellä ollaan, koska kanavallani taitaa olla neljä tilaajaa ja yleensä noita yksinpuheluita kuunnellaan alle 10 kertaa. Itse podcast oli samanlainen kuin kaikki muutkin, eli luin siinä kirjoittamani blogin ja kommentoin sitä vähän.

Miehet, jotka raiskaavat naisia käsitteli Ayaan Hirsi Alin kirjaa Prey.  Immigration, Islam, and the Erosion of Women’s Rights. Ja sen voi lukea sivuiltani ja miettiä, että missä kohtaa siinä kannustetaan väkivaltaan. Ilmoittakaa minullekin, jos sellainen kohta löytyy.

Rehellisesti sanottuna en tiedä, mistä videon poistaminen johtuu. Ehkä, joku ahkera Aatu on valittanut minusta YouTubelle, ehkä kyseessä on erehdys tai ehkä heillä on jokin kiintiö mikä pitää saada täyteen. Tai ehkä islamisaation kritiikki ei yksinkertaisesti ole kaltaisilleni mitättömyyksille sallittua.

Hieman omituiseksi tilanteen tekee sekin, että Hirsi Alin haastatteluja täsmälleen samasta aiheesta kyllä löytyy YouTubesta.

No. Ehkä tämäkin paradoksi saadaan vielä korjattua.

Ehkä tästä viisastuneena alan etsiä uutta alustaa podcasteilleni.

Avainsanat: Blogi


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini