Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Pieniä tarinoita

Uusi novellikokoelma

Maanantai 31.7.2023 klo 20.22


Olen julkaisut uuden novellikokoelman nimeltä Reunalla: Novelleja syrjäytyneistä. Novellikokoelmassa on seuraavat tarinat: Alkoholisti, Hämeenlinna Tampere all night long, Meidän aikamme sankari, Mutsi, Huppu, Trans, Unet valveiden välissä, Isän poika, Arvoton, Hullu mies Huittisista, Yksinäinen sydän ja Reunalla.

Novellikokoelman tarinat kertovat siitä, kuinka ihmiset joutuvat elämässään sivuraiteelle. Tarinat kertovat alkoholismista, yksinäisyydestä, trans ilmiöstä, kulttuurien kohtaamisesta ja ihmisten halusta tuntea itsensä tarpeellisiksi maailmassa, joka ei tunnu tarvitsevan monia meistä enää lainkaan.

Novellikokoelman voi ostaa tapionkirjan verkkokupasta.

Luulen, että monet ihmiset ovat tyytymättömiä kulttuuritarjontaan, eivätkä ymmärrä, miksi niin monet elokuvat ja kirjat eivät ole heidän makuunsa. Tuohon kysymykseen on epäilemättä useita vastauksia, mutta yksinkertaisin niistä on, että tällaisia hengentuotteita, kuten tuore novellikokoelmani ei yksinkertaisesti julkaista ja siksi, ne jäävät marginaaliin, eivätkä ihmiset ole tietoisia niiden olemassaolosta.

Esimerkiksi tätä novellikokoelmaa, kuten edellistäkin novellikokoelmaa ja sitä edeltävää romaaniani tarjosin ainakin 15 eri kustantamolle ja jokainen niistä sanoi ei. Tietysti kustantamoilla on oikeus sanoa ei, enkä minä tiedä sanoivatko ne ei taiteellisista, taloudellisista vai jostain muista syistä, mutta tuon ein sanomisen lopputulema on, että tällaiset kirjat eivät päädy osaksi suomalaisen kulttuurin virtaa, eivätkä vaikuta tuon virran suuntaan taikka sen sisältöön. Joka puolestaan vahvistaa osassa ihmisissä tunnetta, että sellaista kulttuuria ei ole olemassakaan, jonka he voisivat tuntea omakseen.

Jos sinä haluat tukea hieman toisenlaista kulttuuria, niin osta tämä novellikokoelma, vaikka synttäri- tai joululahjaksi. Uskallan väittää, että tarinoista löytyy tapahtumia ja sankareita, tai antisankareita, jotka ovat tuttuja meille kaikille.  

Avainsanat: Blogi/podcast


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini