Synkkä yksinpuhelu


Synkkä yksinpuhelu on Tapionkirjan podcast, jossa pohditaan Suomessa meneillään olevaa demografista muutosta, eli maahanmuuttoa ja syntyvyyttä. Länsimaisen sivilisaation rappiota ja tuon rappion erilaisia ilmenemismuotoja. Podcastissa Tapio lukee kirjoittamansa blogitekstin ja kommentoi sitä. Podcastien pituus vaihtelee noin kymmenestä minuutista puoleen tuntiin.

Podcast on toistaiseksi Tapion oma yksinpuhelu, mutta
tulevaisuudessa sitä on tarkoitus laajentaa haastatteluihin.

Podcast nro: 17.

Aivoni ajattelevi

Miksi meidän on niin vaikea ymmärtää toisiamme? Psykologiset ja moraaliset erot poliittisten ideologioiden takana. Esitellään hyvin lyhyesti Moral Foundations theory.

Podcast nro: 16.

Paska kaupunki

Oulun raiskausskandaali ja siihen suhtautuminen. Miksi tällaiset tapaukset ovat mahdollisia? Mistä tiettyjen maahanmuuttajaryhmien korkeampi seksuaalirikollisuus johtuu? Esitellään lyhyesti Edward Duttonin aiheesta kirjoittama kirja.

Podcast nro: 15.

Miehet jotka sanovat neekeri

Lain kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ongelmallisuus. Päivi Räsäsen ja Sebastian Tynkkysen tapaukset, sekä Pirkka-Pekka Peteliuksen anteeksipyyntö saamelaisilta. Miksi sananvapaus on
tärkeää? Vapauden yhteiskunnallinen ja psykologinen merkitys.

Podcast nro: 14.

Vuokrakaksion lapset

Todelliset syyt ja tekosyyt lapsettomuuden selittäjinä. Käsitys siitä, että on olemassa jokin ”oikea” hetki tehdä lapsia ja että isyyteen pitäisi olla valmis, jo ennen isyyttä. Suomi on maailman paras paikka saada lapsia ja silti lapsia ei tehdä.

Podcast nro: 13.

White Shift

Kirja arvio kanadalaisen yhteiskuntatieteilijän Eric Kaufmanin kirjasta White Shift. Mitä valkoisten jäämisestä vähemmistöksi Euroopassa ja Amerikassa seuraa? Ketkä äänestivät Trumpia ja mistä Brexit äänestyksessä oli lopulta kyse.

Podcast nro: 12.

Kolme pointtia

Suomalaisten, japanilaisten ja algerialaisten maahanmuuton erot. Maahanmuutossa on maahanmuuttajien määrän lisäksi aina kolme pointtia, jotka pitkälti määräävät mitä maahanmuutosta seuraa. Kuka muuttaa? Minne muutetaan? Ja milloin muutetaan? Maahanmuuton
työperäisyys ei ole niin oleellista kuin yleensä annetaan ymmärtää.

Podcast nro: 11.

Hiirten taivas

Esitellään biologi John B Calhounin tekemä hiiritutkimus, jossa hiirille luotiin täydellinen elinympäristö. Ja kuinka hiiritaivaan asukeille sitten kävikään. Voiko sivilisaation rappion selittää evoluution paineen heikentymisellä?

Podcast nro: 10.

Meidän ideologiamme

Monikulttuurinen, rajat meidän ja muiden väliltä poistava ideologia on länsimaalaisten oma ideologia, johon muut eivät usko. Mitä suomalaisuus tarkoittaa ja mitä me oikeastaan tarkoitamme, kun sanomme tuon mystisen sanan me?

Podcast nro: 9.

Jääkiekon sm-liiga

Median suhtautuminen maahanmuuttoon ja käynnissä olevaan demografiseen muutokseen. Mikä
vaihtoehtomedian on synnyttänyt ja miksi sille on tilausta? Laki kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja miksi se on ongelmallinen sananvapauden kannalta. Vihapuhe puhe ja asioiden selittäminen vihalla.

Podcast nro: 8.

Venäjä yhteiskunnan hyvä vihollinen

Venäjän todellisen ja kuvitellun vaikutusvallan välinen ristiriita. Venäjä ei ole Neuvostoliiton kaltainen
supervalta, vaan kuoleva imperiumi. Se on kuitenkin länsimaiden hyvä vihollinen, koska se esittää olevansa perinteinen kansallismielinen suurvalta ja vie mukavasti huomion pois Suomessa ja Euroopassa meneillään olevasta demografisesta muutoksesta.

Podcast nro: 7.

Miksi suomalaiset eivät saa lapsia

Mitkä seikat selittävät syntyvyyden alenemista. Lapset eivät edusta vain yhden ihmisen geenien
jatkuvuutta, vaan myös sen kulttuurin ja elämäntavan jatkuvuutta, joka lapset synnyttää. Vähälapsisuuden uusi normi ja mitä siitä seuraa.

Podcast nro: 6.

Mitä kolonisaatio on

Mitä kolonisaatio tarkoittaa? Demografisen muutoksen takia suomalaisten määrä vähenee ja tarjolla on vähemmän suomalaisia joiden kulttuuriin maahanmuuttajat voivat integroitua. Ongelmien kontekstoiminen kadoksiin ja positiivisista yksittäistapauksista yleistäminen. Eurooppalaiset ovat lakanneet uskomasta itseensä ja kansalaisuuden merkitys katoaa, kun kansalaisuus myönnetään kenelle tahansa.

Podcast nro: 5.

Meidän jälkeemme salamanterit

Dystopiat 1900- luvun kirjallisuudessa. Vuonna 1984, Uljas uusi maailma, Sähköpiano ja
Salamanterisota. Teknologian kehitys ja ihmisten muuttuminen yhä tarpeettomammiksi toisilleen. Meidän käsityksemme maahanmuuttajista versus heidän käsityksensä itsestään.

Podcast nro: 4.

NATO, vanhukset ja sadomasokismin lumo

Yksittäisen ihmisen ja kansakunnan vanhenemisen samankaltaisuus. Riippuvuus muista ihmisistä ja sen ongelmallisuus. Työperäisen maahanmuuton ongelmallisuus. Mikä NATOssa viehättää
ja mitä ongelmia siihen liittyy.

Podcast nro: 3.

Kenen lauluja laulat

Islamisaatio, Suomen ja Euroopan demografinen muutos. Muslimien ja ei muslimien syntyvyys Euroopassa. Illuusio työperäisen maahanmuuton ja muun maahanmuuton välisestä erosta. Konservatismin katoaminen ja sen merkitys.

Podcast nro: 2.

Feministinen puolue

Suomen ja Euroopan islamisaatio,sekä feministien kyvyttömyys kritisoida islamia. Huivin rooli naisten alistamisen välineenä. Miksi islamisaation annetaan tapahtua. Muslimein määrä Suomessa ja Ruotsissa vuonna 2050 ja länsimaisen sivilisaation rappio.

Podcast nro: 1.

Ei pidä mennä äärimmäisyyksiin

Tiedotusvälineiden näennäinen puolueettomuus ja kuinka tärkeää puolueettomuus on median luotettavuuden kannalta. ”Normaalien” ja populistipuolueiden vastakkainasettelu. Kuinka sanoista rasismi ja islamofobia on tullut tapa leimata ja vaientaa ihmisiä. Myös edistystä on tapahtunut ja keskustelu maahanmuutosta ja islamista on muuttunut viime vuosina vapaammaksi.