Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Synkkä yksinpuhelu


Synkkä yksinpuhelu on Tapionkirjan podcast, jossa pohditaan Suomessa meneillään olevaa demografista muutosta, eli maahanmuuttoa ja syntyvyyttä. Länsimaisen sivilisaation rappiota ja tuon rappion erilaisia ilmenemismuotoja. Podcastissa Tapio lukee kirjoittamansa blogitekstin ja kommentoi sitä. Podcastien pituus vaihtelee noin kymmenestä minuutista puoleen tuntiin.

Podcast on toistaiseksi Tapion oma yksinpuhelu, mutta
tulevaisuudessa sitä on tarkoitus laajentaa haastatteluihin.

Podcast nro: 49

Vieraana Jukka Hankamäki

Filosofian ja valtiotieteiden tohtori Jukka Hankamäki kertoo kirjastaan totuus kiihottaa ja keskustelee sananvapauden ja median tilasta Suomessa. Tilaisuus on nauhoitettu 3.9.2021 Tampereen pääkirjastossa.

Podcast: 48

Esitelmä maahaanmuutosta

Esitelmä maahanmuutosta. Mistä maahanmuutossa on kysymys ja miksi se on tärkeää. Linkit aineistoon blogi välilehdellä.


Podcast nro: 47

Isänmaallisuus ja sen kritiikki

Nationalismikritiikin perusteet ja mikä kritiikissä on yleensä vikana.

Podcast nro: 46

Historia toistaa itseään

Humanitäärisen ja työperäisen maahanmuuton eron näennäisyys. Islamin monet nimet ja ranskalais kenraalien varoitus maan tilasta.

Podcast nro: 45

Miehet, jotka raiskaavat naisia

Ayaan Hirsi Alin tuore kirja seksuaalisen väkivallan kasvusta ja sen vaikutuksista Euroopassa.

Podcast nro: 44

Suuri muutto

Onko väestönvaihtoteoria salaliitto vai ei? Ja onko sillä mitään väliä onko se salaliitto? Käsitellään lyhyesti myös terroristien vaikuttimia.

Podcast nro: 43

Markkinoiden näkymätön käsi.

Kiinan vaikutusvallan kasvu ja miksi sille ei tehdä mitään. Esitellään lyhyesti kirja nimeltä Hidden hand. Exposing How the Chinese Communist Party is Reshaping the World.

Podcast nro: 42

Populistit ja heidän salaliittonsa

Miksi salaliittoteoreetikot ja populistit ovat niin usein otsikoissa. Onko salaliittoja olemassa ja mitä populismi oikein tarkoittaa?

Podcast nro: 41

Terveisiä Pariisista

Perussuomalaiset ja äärioikeiston leima. Syntyvyys Suomessa ja Euroopassa. Kuinka paljon väestö vähenee, jos syntyvyys ei lähde nousuun.

Podcast nro: 40.

Ajatuksia Amerikasta.

Miksi Amerikka on niin sekaisin kuin se on? Mitkä historialliset murrokset selittävät Amerikan tämän hetkistä tilannetta.


Podcast nro:39

Miehet, jotka katsovat pornoa

Muutamat yksityiset yritykset hallitsevat yhä suuremmassa määrin, niin tiedonvälitystä kuin maksuliikennettäkin verkossa. Mitä se merkitsee sananvapaudelle ja demokratialle.

Podcast nro: 38

Maat ja kansat

Mitä demografinen muutos tarkoittaa? Historiallisia esimerkkejä väestön muutoksista.

Podcast nro: 37

Rakenne ja toiminta

Miten yhteiskuntaa tulisi ymmärtää. Esitellään rakenteen ja toiminnan käsitteet. Mitä ne tarkoittavat? Ja mitä hyötyä noiden käsitteiden ymmärtämisestä voi olla.


Podcasti nro: 36

Keisarin uudet aatteet

Mitä vihapuhe on, vai onko se mitään? Miksi vihasta puhutaan, niin paljon? Lisäksi lyhyitä esimerkkejä demografisesta muutoksesta.

Podcast nro: 35

Mies, jonka nimi on Jukka Hankamäki

Esitellään lyhyesti Jukka Hankamäen kirja Totuus kiihottaa. Miksi kirjaa ei koskaan julkaistu ja millaisen ajojahdin kohteeksi Hankamäki joutui.

Podcast nro: 34

Chicks with dicks

Vallan määritelmä sosiologiassa. Mitä sukupuolettomuus ja transgenderismi merkitsevät? Miksi ammattien nimistä halutaan tehdä sukupuolineutraaleja.

Podcast nro: 33

Esineet liikkuu, kun ei katsele

Esitellään lyhyesti Donald Hoffmanin kirja Case against reality. Olemmeko me erehtyneet, sen suhteen millainen maailma todella on?

Podcast nro: 32.

Miehet, jotka ovat rasisteja

Demografinen muutos Amerikassa BLM protestit ja rasismi. Monietnisten yhteiskuntien ongelma. Mitä Amerikasta voidaan oppia.

Podcast nro: 31.

Isoisän hinttipussi

Miksi länsimaalaiset kirjailijat ja sisällöntuottajat vaihtavat sankarinsa ei länsimaalaisiksi. Googlen erikoiset hakutulokset.

Podcast nro: 30.

Novelleja

Esitellään lyhyesti Tapion uusi novellikokoelma Valkoinen kuolema ja muita kertomuksia.

Podcast nro: 29.

Ihmiset ja heidän historiansa

Miksi teollinen vallankumous alkoi Englannissa? Miksei se alkanut Kiinassa, Intiassa tai Irakissa. Esitellään lyhyesti Nicolas Waden kirja Troublesome Inheritance. Biologia kulttuuristen ilmiöiden taustalla

Podcast nro: 28.

Mystinen metsätyömies

Työperäinen maahanmuutto ja sen perustelut. Mikä työperäistä maahanmuuttoa ajaa ja epäselvyys sen hyödyistä. Moraalinen rappio ja alhainen syntyvyys. Miksi työperäisen maahanmuuton tarve
on itsessään ongelma.

Podcast nro: 27.

Miehet, jotka kannattavat ylivaltaa

George Floydin kuoleman laukaisemat mellakat ja protestit Yhdysvalloissa. Myytti rasistisesta
poliisista ja tiedonvälityksen heikko taso liittyen mielenosoituksiin ja väkivaltaisuuksiin. Patsaiden kaataminen ja eriäviä mielipiteitä esittävien vainoaminen.

Podcast nro: 26.

Manner alla julman auringon

Afrikan väestöräjähdys ja sen merkitys Euroopalle. Kehitysavun hyödyttömyys. Ketä siirtolaiset todella ovat. Lukuja ja tilastoja Afrikan väestönkasvusta ja kaupungistumisesta. Esitellään
ranskalaisen väestötieteilijän Stephen Smithin kirja The Scramble for Europe.

Podcast nro: 25.

Huomioita demografisesta muutoksesta.

Tilastoja ja ajatuksia Suomen ja erityisesti Itävallan islamisaatiosta. Nihilismin nousu ja haluttomuus tehdä asioille mitään. Kaarle Martel, Edward Gibbon ja Tariq Ramadan.

Podcast nro: 24.

Baby baby it’s a wild world

Taide ja sen merkitys. Omia suosikkejani musiikin ja kirjallisuuden alalta. Taide ja kulttuuri katoavat
demografisen muutoksen hävittäessä länsimaat. Miksi emme pysty puolustamaan omaa kulttuuriamme. Cat Stevens esimerkkinä.

Podcast nro: 23.

Ajatuksia korona suomesta

Suomalaisen ja eurooppalaisten reagointi korona kriisiin. Miksi epidemian alussa oltiin huolissaan rasismista? Testaamisen aloittamisen vaikeus ja Uudenmaan sulkemisen oikeutus.

Podcast nro: 22.

Laman lapset

90- luvun laman aiheuttama murros ja sen merkitys suomalaiselle yhteiskunnalle. Velkaantuminen normaalina talouspolitiikan muotona. EU:n itälaajentuminen ja sen seuraukset suomalaisille
työmarkkinoille. Työperäisen maahanmuuton ja velanoton muuttuminen patenttiratkaisuiksi
kaikkiin yhteiskunnallisiin ongelmiin.

Podcast nro: 21.

Ameriikan raitti

Esitellään amerikkalaisen toimittajan Christopher Caldwellin kirja Age of Entitlement America Since the Sixties. Demografinen muutos Amerikassa. Positiivisen syrjinnän merkitys ja Amerikan ulkomaalaislain muutosten seuraukset 60- luvulta nykypäivään.

Podcast nro: 20.

Miten asioista puhutaan

Miten suomalaisista ja valkoisista kirjoitetaan. Käänteinen rasismi. Ahkerat maahanmuuttajat ja
laiskat suomalaiset diskurssi ja itsensä alentamisen psykologinen merkitys.

Podcast nro: 19.

Historia tuo aikamme vitsaus

Miksi historiaa on tärkeää? Historia on tarina siitä matkasta, joka toi meidät menneisyydestä nykyisyyteen ja se millainen tuo tarina on kertoo millaisia ihmisiä me nyt olemme.

Podcast nro: 18.

Naiset jotka rakastavat lapsia


Miksi syntyvyys on niin alhaista? Syy ei ole se, että naiset ovat lakanneet saamasta lapsia. Syy on se, että he saavat niitä liian vähän. Muutamia tilastoja ja tutkimuksia. Vähälapsisuus normina ja ryhmäpaineen merkitys yksilöille.

Podcast nro: 17.

Aivoni ajattelevi

Miksi meidän on niin vaikea ymmärtää toisiamme? Psykologiset ja moraaliset erot poliittisten ideologioiden takana. Esitellään hyvin lyhyesti Moral Foundations theory.

Podcast nro: 16.

Paska kaupunki

Oulun raiskausskandaali ja siihen suhtautuminen. Miksi tällaiset tapaukset ovat mahdollisia? Mistä tiettyjen maahanmuuttajaryhmien korkeampi seksuaalirikollisuus johtuu? Esitellään lyhyesti Edward Duttonin aiheesta kirjoittama kirja.

Podcast nro: 15.

Miehet jotka sanovat neekeri

Lain kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ongelmallisuus. Päivi Räsäsen ja Sebastian Tynkkysen tapaukset, sekä Pirkka-Pekka Peteliuksen anteeksipyyntö saamelaisilta. Miksi sananvapaus on
tärkeää? Vapauden yhteiskunnallinen ja psykologinen merkitys.

Podcast nro: 14.

Vuokrakaksion lapset

Todelliset syyt ja tekosyyt lapsettomuuden selittäjinä. Käsitys siitä, että on olemassa jokin ”oikea” hetki tehdä lapsia ja että isyyteen pitäisi olla valmis, jo ennen isyyttä. Suomi on maailman paras paikka saada lapsia ja silti lapsia ei tehdä.

Podcast nro: 13.

White Shift

Kirja arvio kanadalaisen yhteiskuntatieteilijän Eric Kaufmanin kirjasta White Shift. Mitä valkoisten jäämisestä vähemmistöksi Euroopassa ja Amerikassa seuraa? Ketkä äänestivät Trumpia ja mistä Brexit äänestyksessä oli lopulta kyse.

Podcast nro: 12.

Kolme pointtia

Suomalaisten, japanilaisten ja algerialaisten maahanmuuton erot. Maahanmuutossa on maahanmuuttajien määrän lisäksi aina kolme pointtia, jotka pitkälti määräävät mitä maahanmuutosta seuraa. Kuka muuttaa? Minne muutetaan? Ja milloin muutetaan? Maahanmuuton
työperäisyys ei ole niin oleellista kuin yleensä annetaan ymmärtää.

Podcast nro: 11.

Hiirten taivas

Esitellään biologi John B Calhounin tekemä hiiritutkimus, jossa hiirille luotiin täydellinen elinympäristö. Ja kuinka hiiritaivaan asukeille sitten kävikään. Voiko sivilisaation rappion selittää evoluution paineen heikentymisellä?

Podcast nro: 10.

Meidän ideologiamme

Monikulttuurinen, rajat meidän ja muiden väliltä poistava ideologia on länsimaalaisten oma ideologia, johon muut eivät usko. Mitä suomalaisuus tarkoittaa ja mitä me oikeastaan tarkoitamme, kun sanomme tuon mystisen sanan me?

Podcast nro: 9.

Jääkiekon sm-liiga

Median suhtautuminen maahanmuuttoon ja käynnissä olevaan demografiseen muutokseen. Mikä
vaihtoehtomedian on synnyttänyt ja miksi sille on tilausta? Laki kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja miksi se on ongelmallinen sananvapauden kannalta. Vihapuhe puhe ja asioiden selittäminen vihalla.

Podcast nro: 8.

Venäjä yhteiskunnan hyvä vihollinen

Venäjän todellisen ja kuvitellun vaikutusvallan välinen ristiriita. Venäjä ei ole Neuvostoliiton kaltainen
supervalta, vaan kuoleva imperiumi. Se on kuitenkin länsimaiden hyvä vihollinen, koska se esittää olevansa perinteinen kansallismielinen suurvalta ja vie mukavasti huomion pois Suomessa ja Euroopassa meneillään olevasta demografisesta muutoksesta.

Podcast nro: 7.

Miksi suomalaiset eivät saa lapsia

Mitkä seikat selittävät syntyvyyden alenemista. Lapset eivät edusta vain yhden ihmisen geenien
jatkuvuutta, vaan myös sen kulttuurin ja elämäntavan jatkuvuutta, joka lapset synnyttää. Vähälapsisuuden uusi normi ja mitä siitä seuraa.

Podcast nro: 6.

Mitä kolonisaatio on

Mitä kolonisaatio tarkoittaa? Demografisen muutoksen takia suomalaisten määrä vähenee ja tarjolla on vähemmän suomalaisia joiden kulttuuriin maahanmuuttajat voivat integroitua. Ongelmien kontekstoiminen kadoksiin ja positiivisista yksittäistapauksista yleistäminen. Eurooppalaiset ovat lakanneet uskomasta itseensä ja kansalaisuuden merkitys katoaa, kun kansalaisuus myönnetään kenelle tahansa.

Podcast nro: 5.

Meidän jälkeemme salamanterit

Dystopiat 1900- luvun kirjallisuudessa. Vuonna 1984, Uljas uusi maailma, Sähköpiano ja
Salamanterisota. Teknologian kehitys ja ihmisten muuttuminen yhä tarpeettomammiksi toisilleen. Meidän käsityksemme maahanmuuttajista versus heidän käsityksensä itsestään.

Podcast nro: 4.

NATO, vanhukset ja sadomasokismin lumo

Yksittäisen ihmisen ja kansakunnan vanhenemisen samankaltaisuus. Riippuvuus muista ihmisistä ja sen ongelmallisuus. Työperäisen maahanmuuton ongelmallisuus. Mikä NATOssa viehättää
ja mitä ongelmia siihen liittyy.

Podcast nro: 3.

Kenen lauluja laulat

Islamisaatio, Suomen ja Euroopan demografinen muutos. Muslimien ja ei muslimien syntyvyys Euroopassa. Illuusio työperäisen maahanmuuton ja muun maahanmuuton välisestä erosta. Konservatismin katoaminen ja sen merkitys.

Podcast nro: 2.

Feministinen puolue

Suomen ja Euroopan islamisaatio,sekä feministien kyvyttömyys kritisoida islamia. Huivin rooli naisten alistamisen välineenä. Miksi islamisaation annetaan tapahtua. Muslimein määrä Suomessa ja Ruotsissa vuonna 2050 ja länsimaisen sivilisaation rappio.

Podcast nro: 1.

Ei pidä mennä äärimmäisyyksiin

Tiedotusvälineiden näennäinen puolueettomuus ja kuinka tärkeää puolueettomuus on median luotettavuuden kannalta. ”Normaalien” ja populistipuolueiden vastakkainasettelu. Kuinka sanoista rasismi ja islamofobia on tullut tapa leimata ja vaientaa ihmisiä. Myös edistystä on tapahtunut ja keskustelu maahanmuutosta ja islamista on muuttunut viime vuosina vapaammaksi.