Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Mikä tietoisuus on? Ja onko sillä lopulta mitään merkitystä?

Alku on hirtehinen tarina tulevaisuuden maailmasta, jossa koneet näyttävät ratkaisseen kaikki ihmisten ongelmat.

Euroopan vastavalittu presidentti Urho Kakkonen kuuntelee tylsistyneenä esitelmää Euroopan historiasta. Kiinalaiset ovat laskeutumassa Marsiin tietokoneen kanssa, jonka kapasiteetti ylittää kaikkien käsityskyvyn ja ihmisen tietoisuuden kopiointi näyttää vihdoin onnistuvan.

On vuosi 2137. Eurooppa ei hajonnut, äärioikeisto ei noussut valtaan, eivätkä kirkontornit vaihtuneet minareetteihin. Avaruudesta ei löydetty elämää, eivätkä yliälykkäät koneet tuhonneet ihmiskuntaa. Kaikki meni lopulta aivan niin kuin pitikin.
Tai ainakin suunnilleen.

Siirry verkkokauppaan painamalla tästä.

Kaikki mitä ole halunnut tietää islamista ja maahanmuutosta, mutta et koskaan ole uskaltanut kysyä. Maahanmuutto ja islam ovat herättäneet paljon keskustelua, niin Suomessa kuin Euroopassakin. Mistä maahanmuutto johtuu ja miten sitä perustellaan? Miksi niin monet musliminaiset käyttävät huivia, miksi muslimit eivät syö sianlihaa ja mitä merkitystä tällaisilla tavoilla on suomalaiselle yhteiskunnalle? Vai onko niillä mitään merkitystä? Minkä puolesta muslimifundamentalistit taistelevat ja miten heidän taistelunsa liittyy islamiin? Kirja on ensimmäinen yleisesitys muslimien maahanmuutosta ja sen vaikutuksesta suomalaiseen yhteiskuntaan.


Tapio Holopainen on yhteiskuntatieteiden maisteri ja humanististen tieteiden kandi, joka on ollut työnsä puolesta useita vuosia maahanmuuton kanssa tekemisissä.

Siirry verkkokauppaan painamalla tästä.


Kirjan kertoja lukee isoukkinsa 1940- luvulla kirjoittamaa päiväkirjaa yrittäen ymmärtää maailmaa jossa elää. Kertojan vaimo on raiskattu ja tekijät ovat ulkomaalaisia. Miehet jäävät kiinni ja heidät tuomitaan, mutta tapaus ei ole ohi. Ovatko yksittäistapaukset todella yksittäistapauksia? Ja jos ovat, niin helpottaako se suhtautumista niihin, kun ne sattuvat omalle kohdalle? Eversti Kasurinen on haavoittunut päähän ja palaa tyhjään kotiinsa loppukesällä 1944. Sota on päättymässä, everstin vaimo on kuollut syöpään, vanhin poika kaatunut ja nuorempi ilmoittautunut vapaaehtoiseksi. On kuitenkin vielä yksi operaatio johon everstin pitää osallistua. Lisäksi on päiväkirja, jossa eversti tekee tiliä elämästään. Tampereen taistelusta, sotilasurastaan, avioliitostaan ja 1930- luvun kuohuvista vuosista. Minussa viha tulee lihaksi on historiallinen romaani, sekä kuvaus oman aikamme vaikeista aiheista. Seksuaalisesta väkivallasta, maahanmuutosta ja siitä kuinka vaikeaa noiden asioiden käsittely on.

Siirry verkkokauppaan painamalla tästä.

Valkoinen kuolema on Tapio Holopaisen ensimmäinen novellikokoelma. Novellit tarkastelevat Suomessa meneillään olevaa demografista muutosta, jossa suomalaisten määrä vähenee, samalla kun ei eurooppalaisen väestön määrä kasvaa.


Novellikokoelmassa on yhdeksän tarinaa, joissa osassa aihetta lähestytään allegorioiden kautta ja osassa demografisen muutoksen kimppuun käydään suoraan ja ryminällä. Valkoisen kuoleman kertomukset ovat osin hauskoja ja osin traagisia, mutta ennen kaikkea tarinat paikkaavat aukon suomalaisessa kirjallisuudessa, jossa demografisen muutoksen pysyvyyttä ja syvyyttä ei ole haluttu käsitellä kunnolla.

Siirry verkkokauppaan painamalla tästä.

Novellikokoelman tarinat kertovat siitä, kuinka ihmiset joutuvat elämässään sivuraiteelle. Tarinat kertovat alkoholismista, yksinäisyydestä, trans ilmiöstä, kulttuurien kohtaamisesta ja ihmisten halusta tuntea itsensä tarpeellisiksi maailmassa, joka ei tunnut tarvitsevan monia meistä enää lainkaan.

Siirry verkkokauppaan painamalla tästä.