Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Pieniä tarinoita

Kulttuurinen omiminen

Sunnuntai 24.10.2021 klo 19.59


Kuuntele podcastina

Jokin aika sitten muusikko Chisu nousi otsikoihin julkaistuaan itsestään kuvan, jossa hänen hiuksensa ovat leteillä. Myöhemmin Chisu pyysi lettejään anteeksi, kun oli ymmärtänyt, että letit ovat kulttuurista omimista.

Tapauksesta tuli mieleeni entinen työkaverini, joka muutti töihin Kiinaan, jossa tutustui afrikkalaiseen mieheen, joka oli mukana hiusbisneksessä. Mies osti Kiinasta hiuksia ja vei niitä Afrikkaan, jossa niitä käytettiin hiusten pidennyksiin ja peruukkeihin. Tarina ei kerro tehtiinkö peruukit Kiinassa, vai Afrikassa, enkä suoraan sanoen muista sitäkään mistä Afrikan maasta mies oli tarkkaan ottaen kotoisin. Sen kuitenkin tiedän, että ainakin Nigeriassa hiuslisäkkeet ja hiusten pidennykset ovat kukoistava bisnes. Ja jos joku nyt ihmettelee, että eikö mustia hiuksia löytyisi Afrikastakin, niin kyse on siitä, että kiinalaisten hiukset ovat suoria, kun taas afrikkalaisten kähäriä, ja syystä tai toisesta, juuri suorat hiukset ovat Nigeriassa kuuminta hottia.

Ovatko nuo kiinalaisten suorista hiuksista tehdyt lisäkkeet kulttuurista omimista? Pitäisikö niiden olla? Olisiko maailma sitten parempi paikka?

Kulttuurinen_omiminen_kuva.jpg

Avainsanat: Blogi/podcast


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini