Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Pieniä tarinoita

Uhrit, nuo aikamme sankarit

Sunnuntai 7.7.2024 klo 17.28

Kuuntele podcastina

Luin viime keväänä yleisradion jutun neljän lapsen äidistä, joka kävi hiihtämässä ja ulkoilemassa lastensa kanssa. Nainen hymyili kuvissa ja vaikutti onnelliselta, sekä hyväkuntoiselta. Juttu alkaa otsikolla ”Susanna Ylisen tapa olla äiti ärsyttää muita”.  Rouva Ylinen vaikuttaa olevan poikkeuksellisen positiivinen ja energinen ihminen, joka nauttii luonnosta ja ulkoilusta. Silti puolet jutusta kertoo hänen sosiaalisessa mediassa saamastaan negatiivisesta palautteesta. Juttu hiihtelevästä äidistä onkin ajallemme tyypillinen siten, että siinä ei keskitytä liikunnalliseen äitiin, joka voisi olla innostava esimerkki muille äideille, vaan hänen somessa saamaansa kritiikkiin.

Uhrit_nuo_aikamme_sankarit_kuva.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Blogi/podcast

Afrikasta ja Euroopasta

Lauantai 8.6.2024 klo 19.04

Kuuntele podcastina

Ainoa lehti, jota nykyisin tilaan on englantilainen Spectator. Lehdessä ilmestyi taannoin mielenkiintoinen juttu Afrikan väestöräjähdyksestä ja siitä mitä se voi Euroopalle tarkoittaa. Jutussa käydään läpi samoja tilastoja, joista olen itsekin kirjoittanut. Afrikan väestö vuonna 1950 oli 200 miljoonaa ihmistä, nyt se on 1.5 miljardia ja 26 vuoden kuluttua, sen oletetaan olevan 2.5 miljardia ja vuosisadan lopussa lähes neljä miljardia ihmistä. Tosin kirjoittaja toteaa, että 4 miljardin skenaario perustuu siihen, että afrikkalaisten syntyvyys tippuu 2.1 lapseen per nainen, mutta jos se tippuu vain 2.5 lapseen per nainen, niin afrikkalaisia on vuosisadan lopulla lähes viisi ja puoli miljardia. Tällä hetkellä kokonaishedelmällisyysluku (eli lapsiluku per nainen) on Saharan eteläpuolisessa Afrikassa 4.6 ja Länsi- ja Keski-Afrikassa se on 5.5.

Afrikasta_ja_Euroopasta_kuva.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Blogi/podcast

Juutalaisista, marjoista ja poliitikoista

Sunnuntai 19.5.2024 klo 18.20

Kuuntele podcastina

Ohessa muutamia huomioitani viimeaikojen tapahtumista.

Aloitetaan tapahtumasta, joka ei ole aivan viimeaikainen, mutta kuitenkin edelleen ajankohtainen. Yleisradio uutisoi viime syksynä, että hallitus aikoo kriminalisoida holokaustin kieltämisen ja ilmeisesti myös sen vähättelyn. Lakimuutoksen taustalla on ilmeisesti kyse Euroopan komissioista, joka on uhannut Suomea rikossyytteellä, jos lakimuutosta ei saada aikaan.

Juutalaisista_marjoista_ja_poliitikoista_kuva.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Blogi/podcast

Mitä on tehtävä

Sunnuntai 21.4.2024 klo 19.38

Kuuntele podcastina

Yleensä yritän kirjoituksissani analysoida yhteiskuntaa ja demografista muutosta, mutta en juurikaan puhu siitä, mitä meidän pitäisi tehdä, tuon muutoksen pysäyttämiseksi. Tämä kirjoitus on erilainen siten, että yritän antaa muutamia vinkkejä siitä, mitä itse kukin meistä voi omassa elämässään tehdä.

Mita_on_tehtava_kuva.jpg

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Blogi/podcast

Laki on kaikille sama...

Sunnuntai 24.3.2024 klo 16.43

...tuomiot eivät. (kuuntele podcastina)

AP uutisoi jokin aika sitten belgialaisesta aktivistista ja entisestä parlamentaarikosta Dries Van Langenhovesta, joka tuomittiin vuodeksi vankilaan vihan levittämisestä. Tapaus on aiheuttanut parranpärinää oikeistolaisissa piireissä, koska tuomio perustui paljolti useita vuosia sitten yksityisessä chatti huoneessa kerrottuihin vitseihin, jotka koskivat ainakin holokaustia ja Afrikan nälänhätää. Erityistä närää on aiheuttanut, että herra Langenhove ei kertonut itse noita vitsejä, mutta tuomarin mukaan hänen olisi pitänyt tehdä enemmän estääkseen niiden lähettäminen.

Laki_on_kaikille_sama_kuva.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Blogi/podcast

Yhdistys loppuu, elämä jatkuu

Lauantai 23.3.2024 klo 19.13

Tapionkirja ry on lopettanut toimintansa ja se poistetaan yhdistysrekisteristä. Perustin yhdistyksen, koska yhdistykselle oli mahdollista kerätä rahaa ja tuolla rahalla oli tarkoitus järjestää yleisötilaisuuksia. Lahjoituksia tuli kuitenkin niin vähän, ettei yhdistyksen ylläpito ollut järkevää.

Seuraava siirtoni on alkaa aktivoitumaan sosiaalisessa mediassa, jossa tarkoitukseni on alkaa pitämään viikoittaista ohjelmaa, jossa käyn läpi uutisia ja kommentoin niitä. Tällaisia ohjelmia sosiaalisessa mediassa on melko paljon, mutta omassani tulee olemaan muuan ero, joka toivottavasti erottaa sen massasta.

Enemmän ohjelmasta ja sen sisällöstä myöhemmin keväällä. Tarkoitukseni oli aloittaa, sen pitäminen jo maaliskuussa, mutta aloitus on lykkääntynyt touko- kesäkuulle, koska valmistelut vievät odotettua enemmän aikaa. Yritän ohjelman alkuun saakka kirjoittaa blogia ja toivon, että se löytää edelleen lukijoita.

Yhdistys_loppuu_kuva.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Blogi

Ennustus

Lauantai 24.2.2024 klo 18.59

Kuuntele podcastina

Ennustusten tekeminen, erityisesti tulevaisuutta koskevien on tunnetusti vaikeaa, mutta yritetään nyt kuitenkin. Alla muutamia uutista maailmalta, sekä ennustukseni siitä, miten nämä asiat kehittyvät vastaisuudessa.

Ennustus_kuva.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Blogi/podcast

Taistoon lapset isänmaan

Perjantai 9.2.2024 klo 10.35

Kuuntele podcastina

Jokin aika sitten uutisoitiin puolustusministeri Antti Häkkäsen aikeista kieltää reservistä eroaminen. Reservistä on erottu ennätykselliseen tahtiin ukrainansodan alettua, ilmeisesti siksi, että yhä useampi suomalainen uskoo sodanuhan olevan todellinen, olematta kuitenkaan valmis taistelemaan maansa puolesta.

Taistoon_lapset_isanmaan_kuva.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Blogi/podcast

Valheita ja videonauhaa

Perjantai 26.1.2024 klo 14.11

Kuuntele podcastina

YouTubessa ja Rumblessa on katsottavissa dokumenttielokuva nimeltä The Fall of Minneapolis. Dokumentti käsittelee toukokuun lopussa vuonna 2020 poliisin pidättämän George Floydin kuolemaa ja sitä seuranneita mellakoita ja oikeudenkäyntiä. George Floyd, joka oli taparikollinen ja narkomaani kuoli pidätyksen yhteydessä, kun hän oli yrittänyt ostaa kaupasta väärennetyllä setelillä tupakkaa.

Valheita_ja_videonauhaa_kuva.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Blogi/podcast

Palvelukseen halutaan

Torstai 28.12.2023 klo 20.20

Kuuntele podcastina

Kaverini teki vuosia sitten periaatepäätöksen, että jos maahanmuuton takia Suomeen syntyy rikollisjengejä, hän tekee asialle jotain. Pari vuotta sitten, kun jengeistä alettiin uutisoimaan, ryhtyi kaverinikin toimee.

Palvelukseen_halutaan_kuva.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Blogi/podcast

En oo käyny Irlannissa

Tiistai 12.12.2023 klo 16.56

Kuuntele podcastina

Alla muutamia huomioita viimeaikojen tapahtumista.

Aloitetaan Irlannista, jossa marraskuun lopulla puhjenneet mellakat jäivät meillä melko vähälle huomiolle. Mellakat saivat alkunsa, kun Algeriasta kotoisin oleva mies puukotti viittä ihmistä, joista kolme oli tarhaikäisiä lapsia Dublinissa. Mielenosoituksissa, jotka muuttuivat mellakoiksi poltettiin useita poliisiautoja ja vaadittiin Irlantia irlantilaisille.

En_oo_kayny_Irlannissa_kuva.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Blogi/podcast

Mikä Suomessa muuttui?

Keskiviikko 29.11.2023 klo 9.12

Kuuntele podcastina

Hyvinvointivaltiota, jonka tulevaisuudesta muistetaan aika ajoin olla huolissaan, alettiin toden teolla rakentamaan toisen maailmansodan jälkeisessä maailmassa, jossa poliittiset, taloudelliset, väestölliset ja teknologiset realiteetit olivat hyvin toisenlaisia kuin tänään.

Mika_Suomessa_muuttui_kuva.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Blogi/podcast

Sam Harris

Sunnuntai 5.11.2023 klo 18.41

Sam Harris on amerikkalainen neurologi ja filosofi, jolla on suosittu ja erittäin laadukas podcast nimeltä Making Sense. Podcast on maksumuurin takana, mutta sen tilaajat voivat jakaa Harrisin podcasteja kaikkien kuultavaksi. Olen jakanut Twitter tililläni https://twitter.com/tapionkirja podcastin, jossa Harris keskustelee Israelin ja Lähi-idän tilanteesta Atlanticin toimittajan Graeme Woodin kanssa. Wood on raportoinut niin Irakin sodasta, Islamilaisesta valtiosta, kuin Israelin ja Palestiinan välisestä konfliktistakin. Wood on lisäksi kirjoittanut kirjan islamilaisesta valtiosta ja opettaa valtio-oppia Yalen yliopistossa.

Jaan jatkossa Harrisin podcasteja Twitterissä kaikkien kuultavaksi. Podcasteja voi tosiaan suositella kaikille, koska Harrisilla on paljon mielenkiintoisia vieraita eri elämänalueilta, eikä hän ole poliittisesti, sen enempää oikealla, kuin vasemmallakaan. Harrisilla on esimerkiksi useita podcasteja, joissa hän haastattelee alan johtavia asiantuntijoita tekoälyn kehityksestä ja sen tarjoamista uhista ja mahdollisuuksista.

Mitä politiikkaan tulee, niin minulle, joka kuuntelen ja luen melko paljon oikeistolaisten kirjailijoiden ja kommentaattoreiden podcasteja ja kirjoja, tekee hyvää kuulla mielipiteitä ja näkökulmia, jotka sotivat omia ennakkokäsityksiäni vastaan.

Ja luulenpa, että se saattaisi tehdä hyvää muillekin.

Sam_Harris.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Blogi

Vallat ja väet

Sunnuntai 29.10.2023 klo 18.36

Kuuntele podcastina

Neema Parvini on brittiläisiranilainen kielitieteilijä, joka tunnetaan paremmin YouTube nimellään Academic Agent. Tohtori Parvini on kirjoittanut mielenkiintoisen kirjan nimeltä The Populist Delusion, (suomeksi populismin harha) jos kirjaa ei jaksa itse lukea, voi Parvinin haastattelun kuunnella tästä

Vallta_ja_vaet_kuva.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Blogi/podcast

Pum! Olet kuollut

Sunnuntai 22.10.2023 klo 11.27

Kuuntele podcastina

Luin jonkin aikaa sitten kirjan nimeltä Blasphemy: a memoir: sentenced to death over a cup of water.

Kirja oli Asia Bibin siihenastinen elämänkerta. Bibi oli pakistanilainen kristitty, joka tuomittiin kuolemaan Jumalanpilkasta. Joitakin vuosia kirjan kirjoittamisen jälkeen ja kansainvälisen julkisuuden avustamana Bibi vapautettiin ja hän sai perheineen turvapaikan muistaakseni Kanadasta.

Viva_La_Vida_Kuva.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Blogi/podcast

Liikkeen suunta

Lauantai 30.9.2023 klo 19.51

Kuuntele podcastina

Sanna Marin jätti jonkin aikaa sitten kotimaan politiikan ja alkoi monien entisten huippupoliitikkojen tapaan puhumaan työkseen. Ensimmäisen puheenvuoronsa Marin käytti paneelikeskustelussa Montrealissa, jossa entinen pääministeri otti kantaa muun muassa nykypäivän keskustelukulttuuriin ja heikompiosaisten asemaan sanomalla seuraavaa:

Liikkeen_suunta_kuva.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Blogi/podcast

Going down down down...

Maanantai 11.9.2023 klo 19.48

Kuuntele podcasti

Jos maahanmuuttoviraston tilastoja on uskominen, niin Suomeen muutti vuonna 2022 lähes 100 000 ihmistä. Yksittäinen suurin ryhmä olivat luonnollisesti ukrainalaiset, joista yli 44 000 sai ensimmäisen oleskeluluvan. Maahanmuuton ollessa ennätyksellistä syntyvyys oli vastaavasti ennätys alhaista ja Suomessa syntyi vuonna 2022 vajaat 45 000 lasta, joista kotimaisia kieliä puhuville syntyi 38 179 lasta.

Going_down_kuva_2.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Blogi/podcast

Psykologian evoluutio

Maanantai 28.8.2023 klo 20.11

Kuuntele podcastina

Oulussa asuva vapaa tutkija tohtori Edward Dutton ja biologian tohtori Michael Woodly of Menie ovat kirjoittaneet mielenkiitoisen kirjan nimeltä At Our Wits End, jonka perusteesi on, että ihmisten älykkyys on kääntynyt laskuun. Tämä kirjoitus pohjaa edellä mainittuun kirjaan, sekä muutamiin muihin samojen herrojen kirjoittamiin tietokirjoihin, jotka luetellaan kirjoituksen lopussa.

Pyskologian_evoluutio_kuva.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Blogi/podcast

Ilmastonmuutos

Maanantai 7.8.2023 klo 17.35

Kuuntele podcastina

Ilmastonmuutos on yksi niistä lukemattomista asioista, joista en tiedä mitään ja joista en siksi mitään kirjoitakaan.

Ilmastonmuutos_kuva.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Blogi/podcast

Uusi novellikokoelma

Maanantai 31.7.2023 klo 20.22

Kuuntele podcastina

Olen julkaisut uuden novellikokoelman nimeltä Reunalla: Novelleja syrjäytyneistä. Novellikokoelmassa on seuraavat tarinat: Alkoholisti, Hämeenlinna Tampere all night long, Meidän aikamme sankari, Mutsi, Huppu, Trans, Unet valveiden välissä, Isän poika, Arvoton, Hullu mies Huittisista, Yksinäinen sydän ja Reunalla.

Reunalla_kuva_II_etukansi.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Blogi/podcast

Vanhemmat kirjoitukset »