Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Pieniä tarinoita

Lisää runoja

Maanantai 17.12.2018 klo 15.39

Kuuntele runot

Kohdehenkilö oli normaali suomalainen nainen, hänen elämäänsä voi kuvailla suhteellisen onnelliseksi. Avioero tuli lasten ollessa aikuisuuden kynnyksellä. Avioliittoa oli tarkoitus pitkittää lasten takia vielä hieman, mutta eivät he sitten jaksaneetkaan. Vanhemmiten nainen alkoi juomaan viinaa. Hän ei keksinyt mitään syytä olla juomatta, vaikka ymmärsikin juoppouden olevan alentavaa.

Ei nainen tyhmä ollut. Tavallinen vain.

Runeberg_1849.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Satu

Ei pidä mennä äärimmäisyyksiin

Maanantai 10.12.2018 klo 12.27

Kuuntele podcastina

Silloin oikein ennen vanhaan 1920- ja 30- luvuilla kun äärioikeisto syntyi Euroopassa, sillä oli kaksi yhteistä vihollista ja yksi yhteinen toimintatapa.

Saksassa natsien poliittisen ideologian keskeisin piirre oli biologiaan sidottu rotuoppi, jossa kansakunnan tulevaisuus riippui sen rodullisesta puhtaudesta ja voimasta. Suomessa äärioikeistoa edusti lähinnä Lapuanliike, jonka il ducena hääri Vihtori Kosola. Kosolosta ei kuitenkaan ollut Suomen Führeriksi, vaan epäonnistunut Mäntsälän kapina paljasti Kosolan heikkotahtoiseksi juopoksi, josta ei ollut kuin pulloja kalistamaan. Espanjassa taas Franco ystävineen edusti lähinnä taantumusta ja Italian Mussolini haikaili Rooman suuruuden palauttamisesta, vaikka ei sitä rakentaessaan tahtonut pärjätä taistelukentillä abessinialaisille keihäsmiehillekään.

Diktaattori.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Blogi, podcast

Ensimmäinen otto

Tiistai 4.12.2018 klo 10.15

Kuuntele tarina

- Terve, terve. Tulkaa vaan peremmälle, kuvaaja sanoi avatessaan studion ulko-oven. Sä oot varmaan se haastateltava, eiks niin. – Joo, niin minä olen, keski-ikäinen tummaverinen mies vastasi reippaasti astuen samalla sisälle studioon. – Laita vaan takkia naulakkoon ja käy tonne tuolille istumaan. - Tai hei! Haluasit sä kahvia tai teetä tai jotain, ennen kun me alotetaan? ohjaaja huudahti, tunkien mukaan keskusteluun. – Ei kiitos, ei mitään, haastateltava sanoi. Sitten kukaan ei keksinyt muuta sanottavaa ja vaivaannuttava hiljaisuus laskeutui hetkeksi miesjoukon keskelle.

Ensimmainen_otto_kuva.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Satu

Runoja

Torstai 29.11.2018 klo 15.49

Kuuntele runot

Suhteessa yksilöihin positiivisuus on pakollista. Suhteessa yhteiskuntaan tulee olla närkästynyt.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Satu

Idea

Perjantai 16.11.2018 klo 14.45

Kuuntele tarina

Poliisin saavuttua paikalle teatteri oli jo tyhjentynyt katsojista. Ensimmäiseksi paikalle osunut partio oli joutunut aulassa tulitaisteluun konepistoolilla varustautuneen miehen kanssa. Toinen poliiseista haavoittui kasvoihin ja kaulaan, mutta hänen parinsa onnistui ampumaan elokuvateatterissa riehuneen miehen kuoliaaksi. Kun kaikki oli ohi, ambulanssimiehet kantoivat pyssymiehen ulkona odottavaan ambulanssiin. Isokokoinen poliisi poltteli tupakkaa teatterin ulkopuolella katsellen kuinka hänen ampumaansa miestä vietiin pois. Paareilla makaavan  miehen kasvoilla oli edelleen päättäväinen ilme, aivan kuin jokin hänessä kuolisi hitaammin kuin miehen kylmenevä ruumis.

Richard_Dawkins_2006.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Satu

Tendenssi

Keskiviikko 7.11.2018 klo 22.29

Tendenssi_kuva_2.jpg

Kuuntele tarina

Oli maanantai-ilta ja istuin hämyisessä baarissa ystäväni kanssa. Paikalla oli kourallinen asiakkaita, jotka tuijottelivat juomiinsa ja keskustelivat hillityin äänenpainoin. Baarin taaimmaisella seinustalla sijaitsi pieni lava, jossa keski-ikäinen tummaan iltapukuun pukeutunut naislaulaja lauloi karhealla äänellä vanhaa rakkaudesta kertovaa balladia.  – ”Oon lesbo vaan”, nainen valitti haikealla äänellä. Sävelet lipuivat ravintolassa kuin tumma virta ja toivat mieleen kuvia kauan sitten menetetystä rakkaudesta. Rakkaudesta, joka jäi vain lupaukseksi eikä koskaan saanut täyttymystään.

Minä: - Eliitti on jättänyt meidät. Ystävä: - Niin, jäljellä on vain tendenssi, johon on lähes mahdotonta tarttua. Otin ryypyn lasistani ja sytytin tupakan. Baarimikko tuli ripeästi paikalle ja ennen kuin ehdin kysyä tuhkakuppia, hän nappasi savukkeen kädestäni ja tumppasi sen vihaisesti kengän pohjaansa. – Missään ei saa enää polttaa, ystäväni sanoi. Se on edistystä, yhä useampien asioiden kieltäminen. Katsoimme ulos sateiselle kadulle ja otimme ryypyt laseistamme.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Satu

Tarina HIFK:n kannattajasta

Keskiviikko 7.11.2018 klo 22.21

Siellä mistä isä oli kotoisin kaikki kannattivat HIFK:ta. Asia vain oli niin, eikä kukaan ajatellut että se voisi toisinkaan olla. Isäni kertoi, että ajattelemista paheksuttiin muutenkin, eikä siihen kannustettu. Ajattelemista varten oli rakennettu jäähallit, joissa kaikki voivat ajatella samalla tavalla. Sanottiin, että samalla tavalla ajatteleminen oli paljon tehokkaampaa kuin eri tavalla ajatteleminen. Ja kaikki uskoivat sen. Isäni oli joutunut jättämään kotinsa ja muuttanut pois Helsingistä Rovaniemellä, kun Helsinki oli muuttunut mahdottomaksi paikaksi asua. Isä yritti kovasti sopeutua uuteen kotiinsa, mutta pysyi sydämessään HIFK:n kannattajana elämänsä loppuun saakka.

HIFK_fanit.jpg

 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Satu

Satu jalkasienestä

Maanantai 5.11.2018 klo 15.17

Sain jalkasienen ja vaimoni neuvoi minua menemään apteekkiin ostamaan Lamisilia. Olin huonolla tuulella, koska olimme riidelleet jostain turhanpäiväisestä asiasta enkä voinut antaa hänelle periksi niin helpolla. Yritin keksiä tekosyitä olla ostamatta Lamisilia, mutta minun oli vaikea keskittyä, koska jouduin tuon tuostakin raapimaan varpaitani. Raapimisesta syntyvä tunne oli suorastaan orgastinen, joten päätin pitää jalkasieneni, ja niin kuin tällaisissa tilanteissa usein käy, aloin punomaan suunnitelmia, jotka tähtäsivät maailman herruuteen.

Kuva_Jalkasienesta2.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Satu

« Uudemmat kirjoitukset